Release 5.0 - 2020

Informatie over de releases van het data.overheid.nl portaal.

5.0.0 - 1 april 2020

Release 5.0

De release 5.0 van data.overheid.nl (codenaam Zeeleeuw) heeft wat langer op zich laten wachten. De release is geïnstalleerd op een nieuwe server omgeving voor toekomstbestendigheid. Dit heeft meer tijd gekost dan gepland, vooral door de inrichting van CKAN.

Nieuwe features

Integraal Zoeken

Waarom integraal zoeken?

Data.overheid.nl bevat steeds meer aanvullende informatie naast datasets. Gebruikers zoeken vaak eerst naar dataverzoeken van andere gebruikers, handige groepen, toepassingen en pas later naar een specifieke datasets. Integraal zoeken biedt de gebruiker de mogelijkheid om met één zoekopdracht alle relevante content op data.overheid.nl te vinden.

Het integraal zoeken is beschikbaar op vrijwel alle pagina's van data.overheid.nl. De zoekbox biedt de mogelijkheid om "Alles" te doorzoeken of direct een specifiek soort content te zoeken zoals "dataverzoeken".

Nieuwe informatie typen: groepen, toepassingen en communities

Inzicht in impact van data

We willen meer inzicht geven in het gebruik en de impact van data. Er zijn nieuwe informatie typen toegevoegd: toepassingen, groepen en communities. De dataverzoeken en organisaties zijn ook aangepast. Alle typen zijn doorzoekbaar (zie integraal zoeken).

Bekende issues (op te lossen in volgende release)

  • Integraal zoeken: zoeken op contentpagina's onder "actueel" en "support" werkt niet goed.

Last updated